ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

+
Cena:

Po dogovoru

Ste se poškodovali na delovne mestu? Pomagamo vam do pravične odškodnine!

Pripada vam odškodnina

Marsikdo, ki se poškoduje na delovnem mestu, ni prepričan, ali mu je zaradi tega delodajalec dolžan izplačati odškodnino. Delodajalec bo vsekakor poskušal dokazati, da ste za nezgodo odgovorni povsem sami, na vas pa je, da svoj primer dokazujete čim bolj prepričljivo. Pri tem vam bomo pomagali v podjetju Odškodnine Plus d.o.o.

Kot poškodbo pri delu lahko uveljavljate poškodbo v več različnih situacijah. Tako ste s strani delodajalca upravičeni do povračila škode v primeru, če se poškodujete med opravljanjem dela na delovnem mestu, lahko pa tudi, če ste se poškodovali na poti na delo ali z dela ali na službenem potovanju.

Če ste se poškodovali pri opravljanju dela, morda mislite, da vam odškodnina za poškodbo ne more uiti. V resnici je zadeva nekoliko drugačna. Za to, da boste ob poškodbi pri delu prejeli odškodnino, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:

Delavec ne sme biti odgovoren za poškodbo: če ste se poškodovali, ker ste ravnali neprevidno ali malomarno ali pa pri delu po svoji lastni odločitvi niste uporabili zaščitne opreme, ki je predpisana za opravljanje vašega dela, odškodnine ne boste dobili, čeprav ste se zelo hudo poškodovali.

Za poškodbo mora biti torej odgovoren delodajalec: Naj bo subjektivna ali objektivna, odgovornost za vašo poškodbo mora biti dokazano delodajalčeva, sicer vam odškodnina za poškodbo ne pripada.

Opomba: Tudi, če je za nezgodo, v kateri ste utrpeli poškodbo, sicer kriv delodajalec, a ste vi s svojim ravnanjem pripomogli k tem, da je prišlo do poškodbe, se vam bo odškodnina za poškodbo izplačala le v sorazmernem delu.

Poškodbo je potrebno prijaviti: Če želite, da se vam ob poškodbi na delu izplača odškodnina, mora vaš delodajalec vašo nezgodo in poškodbo prijaviti na Inšpektorat Republike Slovenije za delo.

Kako torej ravnati, če ste se poškodovali na delovnem mestu, da vam bo odškodnina za poškodbo zagotovo izplačana?

Če po nezgodi ne ravnate pravilno, se kaj lahko zgodi, da vaša nesreča ne bo obravnavana kot nesreča pri delu, zato vam odškodnina ne bo pripadla. Za pridobitev odškodnine je pomembno, da neposredno po nezgodi ravnate pravilno. Nezgodo takoj prijavite:

  • Pridobite zapisnik (Obrazec ER-8), ki ga sestavite skupaj z delodajalcem,
  • Pokličite nas ali nam pišite, da vam posredujemo nadaljnje informacije in vam svetujemo do kar najboljše rešitve, v kateri vam bo izplačana odškodnina za poškodbo.

V primeru, da si želite odškodnino, lahko s skupnimi močmi na tem področju dosežemo marsikaj. Če pa veste, da oseba, ki bi vam morala odškodnino izplačati, nima dovolj denarja ali, da bi na odškodnino v polni višini predolgo čakali, je morda vaša najboljša možnost, da se odločite za poravnavo. Poravnava je pravni dogovor, kjer obe stranki nekoliko popustita in tako dosežeta sporazum, ki je sprejemljiv za obe strani.

*npr. višina odškodnine v primeru poravnave je nekoliko manjša od primerne odškodnine, dosojene v sodnem sporu, do izplačila pa pride bistveno hitreje.

Odškodnina za poškodbo sicer ne bo omilila vaše poškodbe, lahko pa pripomore k njenemu uspešnejšemu zdravljenju in vsaj malce olajša duševne bolečine, ki sledijo po nezgodi. Delodajalec vam je ob nezgodi na delovnem mestu dolžan izplačati odškodnino. Da vam odškodnina ne uide, bomo poskrbeli v podjetju Odškodnine Plus d.o.o.


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.
Lokacija:
Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana
14.505691 46.056425