ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Preja, prestižna - kašmir, merino volna, akril, Charme 50g

+
Cena:

3,01 €

Stanje:

Novo

Prestižne preje

Razen ovčje volne, poznamo še druge ekskluzivne vrste živalskih vlaken: Kašmir, Moher, Alpaka,... Vrednost oziroma ceno oblikuje pri vseh naravnih dlakah nežnost oz. finost materiala. Ta je najbolj izražena s premerom (debelino) dlak, ki znaša 19 mikronov pri najboljših, in do 40 mikronov pri cenejših vrstah. Cena se v odvisnosti od debeline pri vrsti vlaken lahko razlikuje tudi do 200 krat. Najkvalitetnejša ovčja volna je Merino volna, ki ima debelino dlak do 24 mikronov. V raznih mešanicah imajo tudi prestižna vlakna dostopno ceno.

Prestižne preje so iz čistih živalskih vlaken ali iz mešanic z drugimi vrstami vlaken, predvsem poliestrom, akrilom, viskozo, poliamidom idr. V skupine smo jih razdelili glede na prisotnost vlaken

  • alpaka
  • angora
  • kašmir
  • mohair
  • svila
  • druga vlakna

kašmir

Preja iz kašmirja ima odlične lastnosti in sodi med najprestižnejše preje. Dlaka kašmirske koze sodi med luksuzna vlakna, katera odlikuje mehak otip, lep in svilnat lesk ter visoka trpežnost. Kašmirska vlakna ne presegajo 19 mikronov debeline. Kašmir ima odlične toplotno izolacijske lastnosti, dobro vpija vlago, ima nizko trdnost. Izdelki iz kašmirja so zelo prestižni, lepi in topli.

Preje so iz 100% kašmirja ali iz mešanic z različnimi naravnimi in kemičnimi vlakni.

Opis artikla

Preja za pletenje, mehka, topla, prijetna na otip in enostavna za vzdrževanje, iz mešanice merino volne, kašmirja in akrila (dralona). Primerna za tople kape, šale, puloverje in za pletenine za otroke in dojenčke.

Nova modna debela volnena preja, čudovita, dragocena zaradi sestavin kot so kašmir in merino volna.

Navodila za izdelavo, modele in vzorce v raznih barvnih kombinacijah si lahko ogledate na tej povezavi:http://www.adriafil.com/uk/scheda-filato.html?id_cat=1&id_gr=1&id_filato=CH

Preje so večinoma na zalogi, za različne količine, barvne odtenke in informacije nas kontaktirajte

Sestava:40% volna merino exstrafine, 10% kašmir, 50% akril (dralon)
Teža klobčka:50g
Debelina pletilke / kvačke:8mm
Dolžina niti:47m
Vzorec 10cm x 10cm:9 zank x 13 vrst
Proizvajalec:Adriafil

Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.
Lokacija:
Ul. Milana Klemenčiča 22, Solkan
13.6450406 45.9677481