ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Hiša S Pomožnim Objektom In Zazidljivim Zemljiščem

+
Cena:

109.000,00 €

DržavaPovršina
Slovenija199 m2
RegijaPovršina parcele
Savinjska199 m2
ObčinaLetnik izgradnje
Šentjur1966
Naselje
Šentjur
ID oglasa: 490281015-349

Ogled oglasa na strani ponudnika

Posredujemo pri prodaji hiše, ki je oddaljena le 1,4 km od zdravstvenega doma Šentjur. Urejena je kot dvo stanovanjska z odštevalnim števcem za elektriko v mansardnem delu. Ima dva vodna priključka, tako vaškega kot javnega, razpolaga pa tudi z VODNIM DOVOLJENJEM. V kleti se nahajata dve peči, ena na trda goriva, druga z gorilcem na kurilno olje, nahaja se še soba (pralnica) ter soba z letno kuhinjo in wc. V drugo etažo je možno vstopiti skozi notranje stopnišče ali zunanji vhod. Vsebuje 2 sobi, kuhinjo, wc, kopalnico ter 2 hodnika, shrambo ter balkon orientiran na sever. V drugi etaži se nahaja hodnik z izhodom na večji balkon orientiran na vzhod, 2 sobi, od katerih je ena prehodna, kuhinja ter shramba in kopalnica. Talne obloge so parket ter keramika.
Do nepremičnine vodi asfaltirana cesta, ki se tam tudi konča, naprej vodi le gozdna cesta v gozd, tako da vam sama lokacija nudi popolen MIR in ZASEBNOST. Od 2824 m2 zemljišča je vse zazidljivo zemljišče, razen 218 m2 je gozdnega. Hiša ima lego, z lepim razgledom po dolini. Veliko je prostora za igro otrok, preostali del pa je izkoriščen za zelenjavni vrt in nekaj dreves, zemljišča pa je dovolj, da se postavi še dodatna stanovanjska hiša ali dve. V hiši je prostora za 2 bivalni enoti, pred hišo pa je tudi zidan objekt, katerega se lahko spremeni v stanovanjskega. Lastniško je urejena. Kupec ne plača provizije.
ŠENTJUR je 11 km oddaljen iz Celja, 4 km do priključka na avtocesto v Dramljah, v bližini pa so tudi večji turistični termalni centri Rogaške Slatine in Podčetrtka.
Ime Šentjur se prvič omenja leta 1340, ko se je začel razvijati okoli prvotne cerkve Svetega Jurija, sicer pa sledovi človeške kulture segajo vse do mlajše kamene dobe.
Zgornji trg Šentjurja, ki dominira nad mestom s cerkvijo Svetega Jurija je bil dom znamenitih skladateljev Ipavcev in je preurejen v muzej s poročno dvorano, v kleti je vinoteka vrhunskih vin, vrt pa krasijo stara lipa in Plečnikov vodnjak.
Na razgibanem hribu Rifniku, ki ponosno obvladuje šentjursko dolino, je arheološki park Rifnik s saniranimi temelji dveh starokrščanskih cerkva, sedmih hiš in obzidja s stražarnicami ter rekonstruirana prazgodovinska hiša. V letu 2006 smo v Zgornjem trgu Šentjur odprli tudi Muzej zakladi Rifnika, kjer lahko občudujete preko 600 eksponatov z arheoloških izkopavanj.
Tudi okoliški kraji nudijo možnost za aktivno preživljanje prostega časa. Označena planinska pot iz Šentjurja nas vodi na hrib Resevno s planinskim domom in razglednim stolpom.

DOSTOP:
Avtomobilski promer: do Brnika je 100 km, 10 km od avtocestnega odcepa Dramlje na avtocesti Trojane-Maribor; 11 km iz Celja po cesti Celje-Šentjur-Šmarje-Rogaška;
Železniški promet: Tako iz Maribora kot Ljubljane vozijo v smeri Šentjur vlaki zelo pogosto, iz Maribora traja vožnja približno 1 h, iz Ljubljane pa 1 h in 40 min. Enako pa tudi obratno. V vse smeri vozi vlak na cca. eno uro. V Šentjurju se ustavlja le potniški vlak, ne ustavi pa regionalni vlak, vlak Intercity in ICS.
Avtobusni promet: najpogosteje vozi avtobus na relaciji Celje-Kozje, in sicer iz Celja ob 6:25, 7:30, 9:45, 11:25, 12:30, 14:05 in 17:35, kar pomeni, da je 15 minut kasneje v Šentjurju
Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.