ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Visoka rolator hodulja, s podpornikoma za podlaket + sedež

+
Cena:

100,00 €

110,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Hodulja

Odlično ohranjena, visoka štiri kolesna rolator hodulja - sprehajalnik, z mehko oblazinjenima podpornikoma za podlaket. Nemškega proizvajalca Dietz, model "Arthritis". Zaradi majhnega obračalnega kroga je namenjena za terapevtsko uporabo v notranjih prostorih, zaradi velikih koles izdelanih iz polne gume in nameščenim zavornim sistemom pa je primerna za uporabo tudi zunaj na prostem. Okvir hodulje je narejen iz čvrstega jekla v sivi barvi.

Visok rolator je posebno zasnovan za uporabnike, ki se morajo spopadati z dodatno zapletenostjo pri hoji, zaradi pojava artritisa ali možganske kapi in podobno. Je posebna hodulja, ki svojemu uporabniku omogoča, da se lahko z rokami preko podpornikov za podlaket opre s svojo težo na njo, ter oprime krmilnih ročajev. Čvrsta konstrukcija okvirja poskrbi za visoko stabilnost pri uporabi in varnost pred prevrnitvijo. Njena oblika z različnimi možnostmi nastavitev podpornikov za podlaket pa vzpodbuja pravilno držo, ter optimalno ravnovesje uporabnikovega telesa med hojo.

Nad svojo nosilno konstrukcijo ima nameščena dva edinstvena, udobno oblazinjena podpornika za podlaket, ki sta skupaj s krmilnima ročajema večstopenjsko nastavljiva po višini od ca.100-123cm. Za pritrditev na točno določeno višino, se s posamičnima vijakoma čvrsto privijeta. Vijaka se nahajata pod vsakim nosilnim drogom.

Oba krmilna ročaja pa sta brezstopenjsko nastavljiva po dolžini in imata možnost nastavitve od 5 do 30cm odmika vsakega ročaja od oblazinjene podpore za podlaket. Ročaja sta nastavljiva tudi v druge pozicije in po nagibu, torej po lateralnem zamiku (bolj narazen, ali bolj skupaj).

Konstrukcija rolatorja v srebrni barvi je postavljena na štiri velika (200x50mm) polna neprebojna PU kolesa. Na krmilnih ročajih ima nameščeni dve zavori, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine podpornikov s krmilnima ročajema.

Na rolatorju se med obema nosilcema podpornikov z ročajema nahaja še velik črn prostor za sedenje in počitek, ter mrežno odlagališče za stvari na prednji strani rolatorja.

Celotna konstrukcija pripomočka je močna in stabilna, narejena iz čvrstih jeklenih cevi. Nameščen varnostni zatič na desni strani pod sedežem, ki preprečuje samodejno zložitev. Ob premiku varnostnega zatiča, pa je pripomoček hitro in enostavno zložljiv za lažji transport, ali hrambo ob neuporabi.

Več informacij na 040/988-878

(po dogovoru možnost dostave)

Ostale podrobnosti:

- višina ročajev (nastavljiva)= od 107-126cm

- višina podpornikov za podlaket (nastavljiva)= 97-116cm

- skupna širina rolatorja= 60cm

- skupna dolžina= 69cm

- višina pozicije sedeža= 60cm

- širina sedeža= 37,5cm

- globina sedeža= 22cm


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.