ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Visoka artritis rolator hodulja - enoročni zavorni sistem

+
Cena:

280,00 €

300,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Hodulja

Lepo ohranjena in zložljiva, specijalna visoka terapevtska štiri kolesna rolator hodulja - sprehajalnik. Z mehko oblazinjeno podporo rok in enoročnim zavornim sistemom. Nemškega proizvajalca Invacare, model “Dolomite Alpha Basic”. Celotna konstrukcija pripomočka za hojo je močna in stabilna, narejena iz čvrstih jeklenih cevi, v temno modri barvi.

Primerna je za terapevtsko uporabo v notranjih in zunanjih prostorih - zaradi majhnega obračalnega kroga je namenjena za sprehajanje v notranjih bivalnih prostorih, zaradi večjih koles z nameščenim zavornim sistemom pa je primerna za uporabo tudi zunaj na prostem.

Hodulja Dolomite Alpha Basic je posebno zasnovana za uporabnike, ki se morajo spopadati z dodatno zapletenostjo pri hoji, zaradi pojava artritisa, revmatizma ali možganske kapi in podobno. Čvrsta konstrukcija okvirja poskrbi za maksimalno visoko stabilnost pri uporabi in varnost pred prevrnitvijo. Njena oblika z različnimi možnostmi nastavitev pa vzpodbuja pravilno držo, ter optimalno ravnovesje uporabnikovega telesa med hojo.

Nad svojo nosilno konstrukcijo ima nameščeno veliko, udobno oblazinjeno podporo za roke v obliki črke U, ki je brezstopenjsko nastavljiva po višini od 100-125cm višine (od tal). Za njeno pritrditev na točno določeno pozicijo višine se ta čvrsto privije z vijakoma, ki se nahajata na vsakem od nosilcev pod oblazinjeno podporo za roke.

Hodulja svojemu uporabniku omogoča, da se lahko s svojimi rokami na mehko oblazinjeno podporo opre s težo svojega trupa, ter se oprime krmilnih ročajev na prednji strani oblazinjene podpore. Krmilna ročaja hodulje črne barve sta obložena z mehko peno in nameščena tik pred podporo za roke. Ročaja se ob sprostitvi vijakov na spodnji strani lahko zamakne in nastavi v druge pozicije.

Dodatna posebnost tega modela hodulje je njen edinstven enoročni zavorni sistem, ki je zelo enostaven za uporabo in je nadvse primeren za ljudi, ki imajo omejeno spretnost uporabe rok.

Ob lahkotnem stisku zavorne ročice nameščene na levem krmilnem ročaju ta hkrati sproži obe zavori na obeh zadnjih kolesih. Kadar se zavorna ročica z zaokroženim koncem potisne v nasprotno smer (naprej) pa sproži funkcijo parkirne zavore (zaklep obeh koles). Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine oblazinjene podpore s krmilnima ročajema.

Vsa štiri kolesa (premera 200x35mm) so polna brez zračnice in odporna proti predrtju.

Na rolatorju se med obema nosilcema podporne blazine s krmilnima ročajema nahaja še prostoren sedež za počitek, z ročajem za lažje zlaganje in prenašanje. Pod sedežem je obešena snemljiva košara z ročajem, na sedežu pa je nameščen velik snemljiv servirni pladenj z zavitimi robovi.

Nameščen rdeč varnostni zatič na desni strani sedeža preprečuje samodejno zložitev rolatorja. Ob premiku varnostnega zatiča navzgor, pa je rolator hitro in enostavno zložljiv za lažji transport, ali hrambo ob neuporabi.

Več informacij na 040/988-878

(možnost dostave po dogovoru)

Ostale podrobnosti pripomočka Invacare Dolomite Alpha Basic:

- velikost sedeža= 36x18cm

- višina sedeža= 62cm

- skupna širina= 65cm

- skupna dolžina= 70cm

- višina oblazinjene podpore rok (nastavljiva)= od 100-125cm

- prostor med zadnjima kolesoma= 51cm

- skupna teža rolatorja= cca. 15kg


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.