ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Lahek rolator hodulja Dolomite, s košaro, držalom + luč

+
Cena:

60,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Hodulja

Kakovosten in lahek rolator s čvrsto aluminijasto konstrukcijo v črno-srebrni barvni kombinaciji. Švedskega proizvajalca Dolomite, model "Banjo". Je lepo ohranjen pripomoček za oporo pri hoji starejšim ljudem in vsem ostalim, ki jim ta predstavlja večje breme. Namenjen za zunanje in notranje prostore.

Konstrukcija rolatorja je postavljena na štiri velika (200x50mm) polna kolesa izdelana iz trpežne poliuretanske gume. Na krmilnih ročajih ima nameščeni dve zavori z zaokroženim koncem, ter s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni regulacijski nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev.

Rolator ima nameščena torej dva po višini nastavljiva (71-98cm), ter anatomsko oblikovana in proti drsno izdelana krmilna ročaja. Anatomski ročaj pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne teže, ter pri razbremenitvi točk pritiska na dlan in komolec. Ročaj nudi dober oprijem in je zasnovan tako, da se odlično prilega v dlan. Izboljša stabilnost in daje več ravnotežja pri hoji.

Na rolatorju se med obema ročajema nahaja prostor za sedenje in počitek. Pod sedežem je snemljiva košara z ročajem. Pri levem krmilnem ročaju se nahaja primežno držalo z odložiščem za berglo ali sprehajalno palico, ter mrežno odlagališče za nakupovalne vrečke in podobno na prednji strani rolatorja pod košaro. Pri desnem krmilnem ročaju je nameščena več funkcijska vodoodporna lučka.

Celotna konstrukcija pripomočka za hojo je čvrsta in stabilna, narejena iz aluminijastih cevi. Nameščen rdeč varnostni zatič na desni strani pod sedežem, ki preprečuje samodejno zlaganje rolatorja - da se ta v primeru ob dvigu (čez stopnice, ip.) samodejno ne zloži. Ob premiku varnostnega zatiča pa je rolator hitro in enostavno zložljiv za lažji transport, ali hrambo ob neuporabi.

Več informacij na 040/988-878

(možnost dostave po dogovoru )

Ostale podrobnosti rolatorja Banjo:

- skupna širina rolatorja= 60cm

- skupna dolžina= 69cm

- skupna dolžina v zloženem stanju= 29cm

- notranja razdalja med kolesi= 44cm

- višina pozicije sedeža= 60cm

- razdalja med ročajema= 39cm

- skupna teža rolatorja= cca. 9kg


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.