ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Lahek invalidski voziček Sunrise BasiX, z blazino

+
Cena:

150,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Invalidski voziček

Odlično ohranjen in moderen, nadstandarden, ter lahek (15,5kg) invalidski voziček. Nemškega proizvajalca Sunrise Medical, model "Breezy BasiX". Z alu konstrukcijo kovinsko srebrne barve, v kombinaciji s prostornim in udobno podloženim sedežem širine 45,5cm v črni barvi. Dodatno priložena kakovostna sedežna blazina s snemljivo prevleko in jedrom iz mehke pene za še udobnejše sedenje.

Kratek opis: "Voziček ima zadnji pogonski kolesi s sistemom za hitro izpenjanje, konstrukcija postavljena na dvojnem nosilnem križu - za več stabilnosti pri uporabi, nastavljiv proti prekucni kolešček ob zadnjem desnem pogonskem kolesu, nastavljivo višino, naklon in globino sedeža, zavihek proti prepihu hrbta uporabnika, nastavljiva trdota hrbtnega naslona, oba naslona nog opremljena s protidrsnim trakom, mehko podložen sedež in hrbtni naslon, hitro dostopne ključavnice za pritrditev vozička v osebno vozilo..."

Invalidski voziček BasiX ima nameščeni dve nastavljivi zavori za uporabnika. Vsa štiri kolesa izdelana iz polne gume, brez zračnice.
Zadnji pogonski kolesi z odličnim profilom, na lahkih 24" aluminijasti platiščih. Sta ozki za čim manj trenja in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in njegovega morebitnega spremljevalca. Ob pritisku na osno tipko sta obe pogonski kolesi enostavno in hitro snemljivi iz vozička, ter nastavljivi po višini v 4 stopnjah in v sklopu 7cm.
Prednji kolesi invalidskega vozička sta večji (200x30mm), za lažje premagovanje arhitektonskih ovir kot so pragovi, pločniki, robniki, makadam, poškodovano vozišče, vrzeli, neraven teren, ip. Obe prednji kolesi sta nastavljivi po višini v 3 stopnjah v sklopu 5cm.

(Zaradi možnosti nastavitve višine zadnjih pogonskih koles vozička, se lahko temu nastavlja tudi višina od 42,5 do 51cm in naklon sedeža do 6°. Z naklonom sedeža nazaj, se uporabniku poveča udobje sedenja. Z naklonom naprej pa se olajša nameščanje in vstajanje iz vozička osebam s poškodbo kolka, ip.)

Celoten sedež vozička je izdelan iz trpežnega ognjevarnega materiala, ki je zračen in se ga lahko sname iz vozička, ter opere v pralnem stroju. Hrbtni naslon in sedež sta dodatno podložena s peno za več udobja med uporabo. Na sedežu se nahajata dva trakova, na katera se namesti in oprime morebitna uporabnikova antidekubitus - proti preležaninska blazina z velcro trakovi, za njeno bolj optimalno in stabilnejšo pozicijo.

Posebnost tega modela invalidskega vozička BasiX je njegov hrbtni naslon. Naslonu se s 3 pasovi z zaponko, ki se nahajajo pod prevleko nastavlja trdota po celotni površini, ali zgolj na določenih predelih.

Naslona za roke sta dolga 30cm in se ob pritisku na ročico po sistemu "flip-up" oba elegantno odmakneta nazaj za hrbtni naslon tako, da se uporabnik lažje namesti ali vstane iz bočne strani vozička. Oba naslona sta ob potrebi tudi povsem enostavno odstranljiva iz vozička.

Opornika nog sta opremljena s trakovoma, ki razbremenita in zagotavljata več počitka za noge. Hkrati pa preprečujeta ne želen zdrs nog nazaj za opornika. Odmična sta navzven in navznoter pod sedež, odstranljiva in več stopenjsko nastavljiva po višini.
Ob zadnjem desnem pogonskem kolesu vozička je nameščen varnostni proti prekucni kolešček, namenjen varovanju uporabnika proti padcu in prevrnitvi nazaj na hrbet. Nastavljiv je v več stopnjah višine, lahko se enostavno premesti na levo stran, ali popolnoma odstrani iz konstrukcije vozička.

Celoten voziček je na lahkih kolesih in ogrodju, ter dobro opremljen z varnostnimi odsevnimi elementi (kresničkami). Je enostavno in hitro zložljiv. Zaradi zadnjih pogonskih koles s sistemom za hitro izpenjanje pa je optimalno primeren za transport z osebnim vozilom, ali hrambo ob neuporabi.

(po dogovoru možnost dostave)

Ostale podrobnosti invalidskega vozička BasiX:
- širina sedeža= 45,5cm
- trenutna globina sedeža= 43cm (nastavljiva)
- višina hrbtnega naslona= 47cm
- trenutna višina sedeža= 47cm (nastavljiva)
- skupna širina vozička= 65cm
- skupna dolžina vozička= 112cm
- trenutna skupna višina vozička= 92cm (nastavljiva)


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.