ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

+
Cena:

150,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Invalidski voziček

Odlično ohranjen, moderen in zložljiv invalidski voziček. Nemškega porekla, svetovno renomiranega proizvajalca Drive, model "Freetec". Zelo prostoren sedež s širino 54cm.

Invalidski voziček je opremljen je s sistemom koleščka, ki služi proti prevrnitvi na hrbet, oba naslona rok z nastavljivo dolžino, ter s hrbtnim naslonom z nastavljivo trdoto in višino hrbtnega naslona. Hrbtni naslon vozička v črni barvi je tudi v celoti udobno podložen s penastim vložkom.

Invalidski voziček Freetec z okvirjem izdelanim iz čvrste aluminijaste konstrukcije katera je zaščitena s praškastim premazom v kovinsko svetlo sivi barvi. Voziček je enostavno in hitro zložljiv, ter takšen primeren za transport ali optimalno hrambo ob neuporabi (prikazano na zadnji 20. fotografiji tega oglasa).

Kratek opis:

invalidski voziček s sistemom natične osi, za hitro demontažo obeh zadnjih koles s pogonskim obročem, nastavljivi obkolenski zavori za uporabnika vozička, krmilna ročaja za spremljevalca sta masivno izdelana in anatomsko oblikovana, krmilna ročaja za spremljevalca sta nastavljiva po višini v 4 korakih od 90 do 97,5cm skupaj z višino hrbtnega naslona, nastavljiv koleščkek proti prevrnitvi kateri je nameščen ob zadnjem levem pogonskem kolesu, pnevmatike vseh štirih koles so izdelane iz kvalitetne polne gume, ki je odporna proti predrtju, dodatno ojačane vilice prednjih koles z možnostjo nastavitve pregiba/naklona, nastavljiva globina sedeža od 43cm do 50cm globine, nastavljiva višina sedeža od 45cm do 50cm višine, sedež z možnostjo nastavitve naklona, hrbtni naslon podložen s penastim vložkom za več udobja med dolgotrajnejšim sedenjem, na zadnji strani pod prevleko hrbtnega naslona se nahaja 5 velcro pasov za nastavitev trdote, celoten sedež je izdelan iz kakovostnega materiala, ki je zračen in ognjevarno zaščiten, velcro zavihek za preprečevanje prepiha po hrbtu uporabnika vozička, naslona rok sta dvižna in odmična nazaj za olajšan dostop in transfer iz bočne strani vozička, nudi več stopenjsko enostavno nastavljivo dolžino obeh naslonov rok, konstrukcija naslonov rok z dodatno jekleno ojačitvijo v jedru za več čvrstosti, naslona nog sta odmična navzven in navznoter pod sedež za neoviran dostop iz prednje strani vozička, naslona nog z brezstopenjsko nastavljivo dolžino od 39cm do 48cm in s 5-stopenjskim nastavljivim naklonom črnih platform za stopala od 0° do 32°, oba naslona nog sta opremljena s protizdrsnim trakom, sedež z integriranima ročajema za lažje zlaganje in prenašanje - ko je voziček zložen, na invalidskem vozičku je nameščenih več pasivnih varnostnih odsevnih elementov (kresničk).

Invalidski voziček Freetec ima nameščeni dve nastavljivi obkolenski ročni zavori za svojega uporabnika. Vse štiri pnevmatike invalidskega vozička so izdelane iz polne gume (brez zračnice), ki je odporna na predrtje.

Zadnja dva velika kolesa z aluminijastim pogonskim obročem in alu platišči. Nameščeni pnevmatiki z odličnim profilom in s premerom kolesa 24" sta ozki za minimalno trenje in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in za njegovega morebitnega spremljevalca.

Ob pritisku na črn gumb v sredini natične osi sta oba zadnja kolesa enostavno in hitro snemljiva iz konstrukcije vozička. Nosilca obeh zadnjih koles sta nastavljiva po višini v 3 stopnjah in v sklopu 4cm.

Prednja dva kolesa sta vrtljiva v polnem krogu in z dimenzijo 200x50mm, za lažje premagovanje arhitektonskih ovir kot so pločniki, neraven teren, poškodbe, vrzeli v vozišču, ip. Oba prednja kolesa sta nastavljiva po višini v 3 stopnjah, ter v sklopu 5cm.

(Zaradi možnosti nastavitve višine vseh štirih koles invalidskega vozička, se lahko temu nastavljata višina in naklon sedeža. Z naklonom sedeža nazaj se njegovemu uporabniku poveča udobje sedenja. Z naklonom naprej pa se olajša nameščanje in vstajanje iz vozička osebam s poškodbami kolka, ip.)

Posebnost tega modela invalidskega vozička Drive Freetec je njegov hrbtni naslon in nastavljiva višina krmilnih ročajev. Hrbtnemu naslonu se s pomočjo petih integriranih velcro pasov z ježkom lahko nastavlja trdota po celotni površini hrbtnega naslona, ali zgolj na določenih predelih z nastavljanjem posamičnih velcro pasov. Velcro pasovi za nastavitev tdrote se nahajajo pod prevleko na zadnji strani hrbtnega naslona.

Višina obeh krmilnih ročajev je 4-stopenjsko nastavljiva v sklopu 7,5cm. Hkrati se s spremembo višine ročajev nastavlja tudi višina hrbtnega naslona.

Ob zadnjem levem pogonskem kolesu vozička je nameščen varnostni sistem koleščka kateri je namenjen varovanju uporabnika proti prevrnitvi nazaj na hrbet. Nastavljiv je v 6 stopnjah dolžine in v sklopu 10cm. Ob spremljevalčevem pritisku z nogo na nosilec koleščka se olajša privzdig prednjih koles vozička in tako pripomore pri enostavnejši premostitvi robnikov, pločnikov, ter drugih podobnih ovir.

Celoten sedež vozička je izdelan iz visokokakovostnega, trpežnega in ognjevarnega materiala, ki je zračen. Lahko se ga sname iz vozička, ter opere. Hrbtni naslon je mehko podložen s penastim vložkom za več udobja med dolgotrajnejšim sedenjem.

Iz zadnje strani hrbtnega naslona je podaljšano velcro zapiralo z ježkom, katero pripomore pri preprečevanju prepiha po hrbtu uporabnika. Kadar zapiralo ni zaprto pa služi za prost pretoka zraka in zračenje. Na obeh straneh sedišča se nahajata ročajna trakova, za lažje zlaganje in olajšan prenos vozička v zloženem stanju.

Naslona za roke sta mehko izdelana, s skupno dolžino 34cm. Obema naslonoma rok se preko stranskega gumba lahko nastavlja dodatna dolžina v več stopnjah in v sklopu dodatnih 11cm. Ob premiku stranske ročice za sproščanje naslonov se po sistemu "flip-up" dvigneta in odmakneta nazaj za hrbtni naslon tako, da se uporabnik neovirano namesti ali vstane iz bočne strani vozička. Oba naslona sta ob potrebi tudi hitro in enostavno odstranljiva iz svojih nosilcev.

Naslona nog z brezstopenjsko nastavljivo dolžino od 39cm do 48cm. Za neoviran dostop iz sprednje strani invalidskega vozička sta odmična navzven in navznoter pod sedež. Obe črni platformi za stopala sta opremljeni s protizdrsnima trakovoma. Trakova razbremenita noge in zagotavljata več počitka, hkrati pa preprečujeta ne želen zdrs stopal nazaj za platformama. Možna je tudi nastavitev naklona obeh črnih platform za stopala v petih stopnjah od 0 do 32° naklona. Ob premiku črnega ročaja na vsakem naslonu nog se sprosti zaklep in tako omogoči hitro in enostavno odstranjevanje naslonov iz vozička.

Ostale podrobnosti invalidskega vozička Freetec:

- širina sedeža= 54cm

- globina sedeža (nastavljiva)= 45cm -- trenutna nastavitev

- višina hrbtnega naslona (nastavljiva)= 41cm -- trenutna nastavitev

- višina sedeža (nastavljiva)= 50cm -- trenutna nastavitev

- skupna širina vozička= 74cm

- skupna dolžina vozička= 108cm

- skupna višina vozička (nastavljiva)= 90cm-- trenutna nastavitev

Več informacij na 040/98-88-78

(možnost dostave po dogovoru)


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.