ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

+
Cena:

125,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Invalidski voziček

Ohranjen nadstandarden invalidski voziček. Priznanega nemškega proizvajalca Meyra. S konstrukcijo temno vijolične barve, v kombinaciji s črnim sedežem širine 40cm in z blazino.

Kratek opis: "Voziček ima hitro snemljivi zadnji pogonski kolesi, razširitveni priklop prednjih koles za dodatno stabilnost, dodatni zavori na krmilnih ročajih za spremljevalca, nastavljiv naklon sedeža, nastavljivo višino sedeža, mehko podložen sedež in hrbtni naslon, odmični "fold-up" nasloni za roke, nastavljivo trdoto sedeža in trdoto hrbtnega naslona, nameščen sistem za električni stopniščni vzpenjalnik."

Invalidski voziček Meyra ima nameščeni dve nastavljivi zavori za uporabnika. Dodatni dve zavori na krmilnih ročajih za spremljevalca, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles), kar pride v poštev predvsem pri lažjem in bolj sigurnem premagovanju klančin in strmin. Vse štiri pnevmatike invalidskega vozička so polne neprebojne (brez zračnice). Zadnji pogonski kolesi z odličnim profilom, na lahkih 24" aluminijasti platiščih.

Zadnji pogonski kolesi sta ozki za čim manjše trenje in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in morebitnega spremljevalca. Ob pritisku na osno tipko sta obe pogonski kolesi enostavno in hitro snemljivi iz vozička, ter višinsko nastavljivi v 6 stopnjah v sklopu 6cm.

Prednji kolesi invalidskega vozička sta nameščeni na razširitvenem priklopu, kar doprinese še večjo stabilnost vozička med uporabo. Prednji kolesi sta manjši, kar pripomore pri boljši okretnosti vozička za lažje manevriranje.

(Zaradi možnosti nastavitve višine vseh štirih koles vozička, se lahko temu nastavlja tudi naklon in višina sedeža. Z naklonom sedeža nazaj, se uporabniku poveča udobje sedenja. Z naklonom naprej pa se olajša nameščanje in vstajanje iz vozička osebam s poškodbo kolka, ip.)

Posebnost tega modela invalidskega vozička Meyra je njegov sedež, kateremu se na področju sedišča in hrbtnega naslona z velcro pasovi nastavlja trdota sedeža po celotni površini, ali zgolj na določenih predelih z nastavljanjem posamičnih velcro pasov.

Celoten sedež vozička je izdelan iz trpežnega ognjevarnega materiala, ki je zračen in se ga lahko sname iz vozička, ter opere v pralnem stroju.

Hrbtni naslon je dodatno podložen s peno za več udobja, na sedišču je sedežna blazina s črno prevleko snemljivo na zadrgo.

Na hrbtni strani sedeža, se pod prevleko nahaja 6 velcro pasov, za nastavitev trdote hrbtišča. Na sedežnem predelu se pod mehko sedežno blazino nahaja preostalih 6 velcro pasov za nastavitev trdote sedišča.

Na sedišču pod blazino sta integrirana dva trakova, na katera se namesti in oprime morebitna uporabnikova antidekubitus - proti preležaninska blazina z velcro trakovi, za bolj optimalno in stabilnejšo pozicijo.

Naslona za roke sta mehko oblazinjena in dolga 32cm. Ob premiku ročice se po sistemu "duo-fold-up" oba naslona elegantno odmakneta nazaj za hrbtni naslon tako, da se uporabnik lažje namesti ali vstane iz bočne strani vozička. Oba naslona sta po potrebi tudi povsem enostavno odstranljiva iz vozička.

Opornika nog sta narejena tako, da se v sredini spojita v platformo. Opornika sta odmična navzven in navznoter pod sedež, odstranljiva in brez stopenjsko nastavljiva po višini.

Ob zadnjih pogonskih kolesih je nameščen sistem za hitro vpenjanje/izpenjanje za električni stopniščni vzpenjalnik Alber Scalamobil.

Celoten voziček je postavljen na lahkih kolesih in čvrstem ogrodju. Je enostavno in hitro zložljiv. Zaradi zadnjih pogonskih koles s sistemom za hitro izpenjanje pa je optimalno primeren za transport z osebnim vozilom, ali hrambo ob neuporabi.

Več informacij na 040/988-878

(po dogovoru možnost dostave)

Ostale podrobnosti invalidskega vozička:

- širina sedeža= 40cm

- globina sedeža= 45cm

- višina hrbtnega naslona= 42cm

- višina sedeža= 45cm; trenutna nastavitev

- skupna širina vozička= 62cm

- skupna dolžina vozička= 105cm

- skupna višina vozička= 90cm


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.