ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Invalidski voziček Bischoff & Bischoff, z dod. zavorama

+
Cena:

140,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Invalidski voziček

Odlično ohranjen zložljiv invalidski voziček. Nemškega porekla, priznanega proizvajalca Bischoff & Bischoff, model "Pyro Light".

Invalidski voziček je opremljen z dodatnima zavorama za spremljevalca, s funkcijo parkirne zavore.

Voziček Pyro Light z okvirjem izdelanim iz čvrste konstrukcije katera je zaščitena s praškastim premazom v svetlo sivi barvi. Sedež vozička v črni barvi s širino 46cm je prostoren z udobno podloženim hrbtnim naslonom s penastim vložkom. Voziček je enostavno in hitro zložljiv, ter takšen primeren za transport ali optimalno hrambo ob neuporabi.

Kratek opis:

invalidski voziček s sistemom natične osi za hitro demontažo obeh zadnjih koles s pogonskim obročem, z dvema osnovnima nastavljivima obkolenskima zavorama za uporabnika vozička, z dvema dodatnima zavorama na krmilnih ročajih za spremljevalca s funkcijo parkirne zavore, pnevmatike vseh štirih koles so izdelane iz kvalitetne polne PU gume odporne proti predrtju, krmilna ročaja za spremljevalca sta protizdrsno narebrana, nastavljiva višina in naklon sedeža, hrbtni naslon je podložen s penastim vložkom za več udobja med dolgotrajnejšim sedenjem, celoten sedež je izdelan iz kakovostnega materiala kateri je zračen in ognjevarno zaščiten, velcro zavihek za preprečevanje prepiha po hrbtu uporabnika vozička, naslona rok sta dvižna in odmična nazaj za olajšan dostop in transfer iz bočne strani vozička, naslona nog sta odmična navzven in navznoter pod sedež za neoviran dostop iz sprednje strani vozička, naslona nog s 4-stopenjsko nastavljivo in s 5-stopenjsko nastavljivim naklonom črnih platform za stopala od 0° do 32°, oba naslona nog sta opremljena s protizdrsnim trakom, na invalidskem vozičku je nameščenih več pasivnih varnostnih odsevnih elementov (kresničk).

Invalidski voziček Pyro Light ima nameščeni dve nastavljivi obkolenski ročni zavori za svojega uporabnika. Dodatni dve zavori se nahajata na krmilnih ročajih za spremljevalca - s funkcijo parkirne zavore (blokada koles), kar pride v poštev predvsem pri lažjem in bolj sigurnem premagovanju klančin in strmin. Vse štiri pnevmatike invalidskega vozička so izdelane iz polne gume (brez zračnice), ki je odporna na predrtje.

Zadnja dva velika kolesa z aluminijastim pogonskim obročem in alu platišči. Nameščeni pnevmatiki z odličnim profilom in s premerom kolesa 24" sta ozki za minimalno trenje in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in za njegovega morebitnega spremljevalca.

Ob pritisku na črn gumb v sredini natične osi sta oba zadnja kolesa enostavno in hitro snemljiva iz konstrukcije vozička.

Nosilca obeh zadnjih koles sta nastavljiva po višini v 4 stopnjah in v sklopu 12cm.

Prednja dva kolesa vrtljiva v polnem krogu in z dimenzijo 200x50mm, za lažje premagovanje arhitektonskih ovir kot so pločniki, neraven teren, poškodbe, vrzeli v vozišču, ip. Oba prednja kolesa sta nastavljiva po višini v 4 stopnjah, ter v sklopu 6cm.

(Zaradi možnosti nastavitve višine vseh štirih koles invalidskega vozička, se lahko temu nastavljata višina in naklon sedeža. Z naklonom sedeža nazaj se njegovemu uporabniku poveča udobje sedenja. Z naklonom naprej pa se olajša nameščanje in vstajanje iz vozička osebam s poškodbami kolka, ip.)

Celoten sedež vozička je izdelan iz visokokakovostnega, trpežnega in ognjevarnega materiala, ki je zračen. Lahko se ga sname iz vozička, ter opere. Hrbtni naslon je debelo podložen s penastim vložkom za več udobja med dolgotrajnejšim sedenjem.

Iz zadnje strani hrbtnega naslona je podaljšano velcro zapiralo z ježkom, katero pripomore pri preprečevanju prepiha po hrbtu uporabnika. Kadar zapiralo ni zaprto pa služi za prost pretoka zraka in zračenje.

Naslona za roke sta mehko izdelana, s skupno dolžino 33cm. Ob premiku stranske ročice za sproščanje naslonov se po sistemu "flip-up" dvigneta in odmakneta nazaj za hrbtni naslon tako, da se uporabnik neovirano namesti ali vstane iz bočne strani vozička. Oba naslona sta ob potrebi tudi hitro in enostavno odstranljiva iz svojih nosilcev.

Naslona nog z 4-stopenjsko nastavljivo dolžino v sklopu 8cm. Za neoviran dostop iz sprednje strani invalidskega vozička sta odmična navzven in navznoter pod sedež. Obe črni platformi za stopala sta opremljeni s protizdrsnima trakovoma. Trakova razbremenita noge in zagotavljata več počitka, hkrati pa preprečujeta ne želen zdrs stopal nazaj za platformama. Možna je tudi nastavitev naklona obeh črnih platform za stopala v petih stopnjah od 0 do 32° naklona. Ob pritisku črnega gumba na vrhu vsakega naslona nog se sprosti zaklep in tako omogoči hitro in enostavno odstranjevanje naslonov iz vozička.

Ostale podrobnosti invalidskega vozička Pyro Light:

- širina sedeža= 46cm

- globina sedeža= 43cm

- višina hrbtnega naslona= 45cm

- višina sedeža (nastavljiva), trenutna višina= 50cm

- skupna širina vozička= 65cm

- skupna dolžina vozička= 107cm

- skupna višina vozička (nastavljiva), trenutna višina= 94cm

- skupna teža vozička= cca. 18kg

Več informacij na 040/98-88-78

(možnost dostave po dogovoru)


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.