ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Invalidski toaletni wc & tuš voziček - Ocean Dual VIP

+
Cena:

490,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Toaletni stol

Lepo ohranjen večnamenski invalidski voziček za toaleto, tuširanje in za transport uporabnika. Voziček priznanega proizvajalca rehabilitacijske opreme Aquatec, model "Ocean Dual VIP". Z dvojno (dual) funkcijo za spremembe nagiba njegovega sedeža s hrbtnim naslonom.

Nagib sedeža je individualno nastavljiv od 10 do 50 stopinj nagiba. Nagib hrbtnega naslona pa je nastavljiv od 0 do 35 stopinj nagiba. Obe opisani funkciji nastavitev nagibov sedeža se upravljajo na zadnji hrbtni strani, kjer sta na krmilnem ročaju za spremljevalca nameščeni dve modri ročici za hidravlično uravnavanje naklona sedišča in naklona hrbtnega naslona.

Prilagodljiva je tudi višina sedeža vozička - s hitro več stopenjsko nastavljivo višino sedeža brez uporabe orodja od 51 do 61cm višine. Nad vrhom hrbtnega nalona je nameščen še prilagodljiv, ter mehko izdelan naslon za glavo.

Ocean Dual VIP je posebej zasnovan za uporabo v mokrih in vlažnih prostorih, primeren je tudi za uporabo v bazenu. Primeren je za domačo in strokovno negovalno uporabo. Namenjen je starejšim in vsem ostalim težje mobilnim osebam z rehabilitacijskimi ali degenerativnimi nevrološkimi stanji. Je lahek in enostaven za rokovanje.

Kompaktne dimenzije in izredno stabilna nosilna konstrukcija iz nerjavečega jekla vozička Ocean Dual VIP je odporna na njegovo prevrnitev - na zadnji strani ima nameščena dva proti prevrnitvena vzvoda. Za potrebe po tuširanju in kopanju pa je ta namensko prevlečena s praškastim premazom bele trajnostne plastične prevleke odporne na vodo in vodni kamen.

Konstrukcija postavljena na štirih agilnih, odzivnih in lahko tekočih polnih kolesih s premerom 13cm, katera omogočajo zelo enostavno manevriranje. Vsako kolo ima svojo posamično dvo stransko nožno zavoro za zanesljivo zaustavitev in njih popolen zaklep na točno določeno pozicijo.

Inovativno sedišče podpira pokončen sedeč položaj in je zaradi svoje ergonomske oblike zelo udobno. Hrbtni naslon je na zadnji strani pritrjen z nastavljivimi hitro pritrdilnimi pasovi z zaponko preko katerih se nastavlja trdota hrbtnega naslona. Lahko se ga enostavno sname in opere v pralnem stroju. Za hrbtnim naslonom je speljan potisni ročaj za spremljevalca.

Sedalna površina je narejena iz kvalitetne, protidrsno teksturirane in vodoodporne higienske umetne mase v sivi barvi, ki je hkrati topla za sedenje. Ta je odporna na tekočine, mila, vodni kamen in je enostavna za vzdrževanje.

Sredina samega sedišča toaletnega tuš vozička s higiensko odprtino, z namenom za uporabe funkcije toaletnega wc vozička. Pod sediščem so vodila na katerih je nameščena fekalna posoda s pokrovom in ročajem. Ta se iz zadnje strani vozička enostavno izvleče in vstavi nazaj na vodila pod sedež.

Ergonomska naslona za roke sta 2-stopenjsko nastavljiva po višini v sklopu 17cm razmaka, sta odmična navzgor in nazaj za hrbti naslon - za lažje transferje uporabnika iz bočne strani vozička.

Naslona za noge sta proti zdrsno teksturirana in opremljena s proti zdrsnima trakovoma. Trakova razbremenita noge in zagotavljata več počitka, hkrati pa preprečujeta ne želen zdrs nog nazaj za opornika. Naslona nog sta odstranljiva iz vozička in 6-stopenjsko nastavljiva po višini.

Voziček je dimenzijsko zasnovan tako, da ga je možno brez odvajalne posode zapeljati direktno nad vsako standardno toaletno školjko - z maksimalno višino 54cm. Zaradi svojih dimenzij pa je primeren tudi kot transportni invalidski voziček v notranjih bivalnih prostorih. Toaletni voziček je enostaven za demontažo in je zato primeren za transport z vsakim osebnim avtomobilom, ali optimalno hrambo ob neuporabi.

Maloprodajna trgovska cena novega izdelka Aquatec Ocean Dual VIP je cca. 2000€.

Več informacij na 040/988-878

(možnost dostave po dogovoru)

(nekaj fotografij izdelka je simboličnih)

Ostale podrobnosti Aquatec Ocean Dual VIP:

- širina sedeža= 50cm

- globina sedeža= 45cm

- višina sedeža (nastavljiva)= od 51 do 61cm

- skupna višina (nastavljiva)= od 108,5 do 118,5cm

- globina naslonov nog= 15,5cm

- višina do naslonjala za roke (nastavljiva)= od 72 do 86cm

- višina naslonjal za noge (nastavljiva)= od 25,5 do 49,5cm

- višina od tal do sedeža dna z držalom wc posode= od 39 do 52cm, brez posode= 41 do 54cm

- širina med nasloni za roke= 47,5cm


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.