ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

+
Cena:

130,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Sedež za kopalno kad

Odlično ohranjeno akumulatorsko dvigalo za kopalno kad. Nemškega proizvajalca Aquatec, model "Beluga". Z ergonomsko oblikovanim plavajočim pilotom s smernima tipkama za upravljanje dviga in spusta. Na sedišču in na hrbtnem naslonu ima dvigalo nameščeni snemljivi proti drsni prevleki v beli barvi. Dvigalo Beluga je namenjeno za dvigovanje in spuščanje osebe v in iz kadi, ter izvajanje osebne higiene. Naprava se lahko uporablja tudi za otroke stare od treh let, ter za vse odrasle s posebnimi potrebami po negi.

Osnovnemu kompletu dvigala je priložen dodaten polnilec za akumulator in rezervni pilot.

Sestavljeno je iz kakovostnih in vzdržljivih materialov, ki so namenjeni zagotavljanju udobja, varnosti in zanesljivosti tistim, ki potrebujejo podporo pri kopanju v kopalni kadi. Dvigalo je enostavno za uporabo, kompaktno in enostavno za namestitev v domačo kopalno kad.
Ima velik prostor za sedenje in je enostavno za demontažo brez orodja, ter za optimalno hrambo ob neuporabi. Odtočne luknje na sedišču zagotavljajo odtekanje vode in olajšujejo čiščenje.
Univerzalno se prilega v večino tipov kadi raznih dimenzij in oblik. Je dvo delno izdelano - to pomeni, da je možno pokončni hrbtni naslon ločiti od spodnje dvižne platforme, na katerem sta nameščeni dve premični krili.

Akumulator s hitrim načinom polnjenja, je vstavljen na zadnji levi strani hrbtnega naslona dvigala. Je posebej zaščiten pred nenadno izpraznitvijo in pred spominskim učinkom baterije. Povezan na tiho delujoč 65dB(A) in močan vodoodporen pogonski sistem z 12V napetostjo motorja, z začito IPX6, ter integrirano 5A varovalko. Tudi pilot je odporen na vodo in plavajoč na vodi, z zaščito IPX67.
Mehki smerni tipki na upravljalniku sta izvrstno odzivni in zato primerni za upravljanje tudi tistim, ki imajo omejeno moč rok. Profil pilota z barvni gumbi in funkcija zaustavitve v sili omogočajo enostavno in nadzorovano delovanje, ki povečuje neodvisnost uporabnika od skrbnika, hkrati pa zagotavlja visoko zanesljivost. Kadar je akumulator prazen, se ta enostavno sprosti iz zadnje strani hrbtnega naslona, ter poveže na priložen polnilec.

Na dnu dvigala so nameščeni štirje veliki vakuumski priseski, ki se ob položitvi dvigala na dno kadi močno oprimejo gladke površine njenega dna.
Zaradi zavihkov na vakuumskih priseskih se po uporabi ob potegu posamičnega zavihka na prisesku vakuum iz njih enostavno sprosti in tako popusti čvrst oprijem dvigala na kad.
Pred začetkom uporabe se dvigalo v spuščenem stanju položi v kad in njegovi vakuumski priseski se sočasno samodejno pričvrstijo na dno kadi. Nato se na pilotu pritisne tipka za dvig in tako sproži premikanje dvigala navzgor. Ko sedišče dvigala doseže zgornji rob kadi in je z njim poravnano, se samodejno ustavi. Dvigalo je v svojem dvignjenem stanju pripravljeno na osebo, da se premesti nanj. Nato se ob pritisku spustne tipke na pilotu spusti v kad napolnjeno z vodo za nadaljno kopanje.
Višina sedeža na maksimalno spuščenem dvigalu znaša zgolj 6cm. Kadar se sedež dvigala maksimalno poviša pa njegova višina znaša kar 42cm, kar zlahka doseže tudi vrh roba tistih kadi z večjo globino kot običajno.

Kadar je oseba na dvigalu spuščena na dno kadi, je hrbtni naslon preko pilota možno tudi spustiti v bolj ležeč položaj, do 38° naklona. V takšnem stanju dvigalo omogoča, da se oseba med kopanjem udobno nasloni in sprosti, ter tako ob enem pripomore tudi k večjem manevrskem prostoru v notranjosti kadi. Dvigalo se lahko ustavi na kateremkoli položaju tudi med samim dvigovanjem ali spuščanjem.
Skratka prestopi v in iz kadi so z dvigalom Beluga enostavni in varni. Z njim se doseže ravno in stabilno platformo, ki je v dvignjenem stanju dvigala vzporedna z robovi same kadi in tako omogoča lahek dostop za olajšano izvajanje osebne higiene.

Na dvigalu je nameščena bela dvo delna nedrseča prevleka, ki se jo lahko sname iz dvigala in opere v pralnem stroju. Možna uporaba tudi brez prevlek, saj je površina sedeža in hrbtnega naslona proti drsno teksturirana. Dvigalo je enostavno za čiščenje, izdelano iz visoko kakovostne plastike, ki ne vsebuje lateksa in je prevlečeno z anti-baktericidnim slojem.
Akumulatorsko dvigalo Beluga je enostavno zložljivo in v takšnem stanju po velikosti primerljivo s kovčkom. Zelo primerno za transport in hrambo, ko ni potrebe po uporabi. Tudi teža celotnega dvigala je primerna za prenašanje saj njegova teža znaša manjk kot 12,9kg. Priložena navodila.

Več informacij na 040/988-878
(po dogovoru možnost dostave)

Ostale podrobnosti Aquatec Beluga:
- skupna dolžina= 75cm
- skupna širina= 38cm (z odprtimi krili 70cm)
- globina sedeža= 46cm
- nagib hrbtnega naslona= 14°-38°

(naslovna fotografija oglasa je simbolična)


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.