ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

+
Cena:

290,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Sedež za kopalno kad

Odlično ohranjeno akumulatorsko dvigalo za kopalno kad. Nemškega proizvajalca Aquatec, model "Orca". Z ergonomsko oblikovanim plavajočim pilotom za upravljanje, v katerem je nameščen pameten akumulator. Na sedišču in hrbtnem naslonu ima dvigalo nameščeno snemljivo proti drsno prevleko v beli barvi. Poleg osnovnega polnilca je priložen še en dodaten polnilec akumulatorja in komplet rezervnih prevlek.

Dvigalo Orca je namenjeno za dvigovanje in spuščanje osebe v in iz kadi, ter izvajanje intimne nege. Naprava se lahko uporablja tudi za otroke stare od treh let, ter za vse odrasle s posebnimi potrebami po negi.

Sestavljeno je iz vrhunskih kakovostnih in vzdržljivih materialov, ki so namenjeni zagotavljanju udobja, varnosti in zanesljivosti tistim, ki potrebujejo podporo pri kopanju v kopalni kadi. Ima velik prostor za sedenje in je enostavno za demontažo, ter hrambo ob neuporabi.

Dvigalo je enostavno za uporabo, kompaktno in enostavno za namestitev v domačo kopalno kad. Odtočna luknja na sedišču optimira odtekanje vode in olajša čiščenje. Univerzalno se prilega v večino tipov kadi raznih dimenzij in oblik. Je štiri delno izdelano - to pomeni, da je možno pokončni hrbtni naslon ločiti od spodnje dvižne platforme, na katerem sta nameščeni dve premični in tudi odstranljivi krili.

Pameten litij-ionski akumulator dvigala s Sony tehnologijo je vstavljen v samem pilotu in je izredno lahek. Povezan na zelo tiho delujoč in močan vodoodporen pogonski sistem brez batnega motorja, z začito IPX6. Pilot je vodoodporen in plavajoč na vodi. Je posebej zaščiten pred nenadno izpraznitvijo in pred spominskim učinkom baterije. Mehke smerne tipke na upravljalniku so izvrstno odzivne in zato primerne za upravljanje tudi tistim, ki imajo omejeno moč rok. Profil pilota z barvni gumbi in funkcija zaustavitve v sili omogočajo enostavno in nadzorovano delovanje, ki povečuje neodvisnost uporabnikov, hkrati pa zagotavlja visoko zanesljivost. Kadar je akumulator prazen, se pilot enostavno sprosti iz zadnje strani hrbtnega naslona, ter poveže na priložen polnilec.

Na dnu dvigala so nameščeni štirje veliki vakuumski priseski, ki se ob položitvi dvigala na dno kadi močno oprimejo površine njenega dna.

Zaradi zavihkov na vakuumskih priseskih se po uporabi ob potegu posamičnega zavihka na prisesku vakuum iz njih enostavno sprosti in tako popusti čvrst oprijem dvigala na kad.

Kadar se pred začetkom uporabe dvigalo v spuščenem stanju položi v kad in se vakuumski priseski sočasno samodejno pričvrstijo na njeno dno, sta stranski krili sedalne površine dvignjeni in se rahlo dotikata roba kadi. Nato se na pilotu pritisne tipka za dvig in tako sproži premikanje dvigala navzgor. Ko sedišče dvigala doseže zgornji rob kadi in je z njim poravnano, se samodejno ustavi. Takrat se tudi stranski krili dvigala spustita in poravnata z robom kadi. Dvigalo je v svojem dvignjenem stanju pripravljeno na osebo, da se jo premesti nanj. Nato se ob pritisku spustne tipke na pilotu spusti v kad napolnjeno z vodo za nadaljno kopanje.

Kadar je oseba na dvigalu spuščena na dno kadi, je hrbtni naslon preko pilota možno tudi spustiti v bolj ležeč položaj, do 40° naklona. V takšnem stanju dvigalo omogoča, da se oseba med kopanjem udobno nasloni in sprosti, ter tako ob enem pripomore tudi k večjem manevrskem prostoru v notranjosti kadi. Dvigalo se lahko ustavi na kateremkoli položaju tudi med samim dvigovanjem ali spuščanjem sedišča.

Skratka prestopi v in iz kadi so z dvigalom Aquatec enostavni in varni. Z njim se doseže ravno in stabilno platformo, ki je v dvignjenem stanju dvigala vzporedna z robovi same kadi in tako omogoča lahek dostop za olajšano izvajanje intimne higiene.

Na dvigalu je nameščena bela dvo delna nedrseča prevleka, ki se jo lahko sname iz dvigala in opere v pralnem stroju do 60°C. Možna uporaba tudi brez prevlek, saj je površina sedeža in hrbtnega naslona proti drsno teksturirana. Dvigalo je enostavno za čiščenje, izdelano iz visoko kakovostne plastike, ki ne vsebuje lateksa in je prevlečeno z anti-baktericidnim slojem.

Akumulatorsko dvigalo Orca je enostavno zložljivo in v takšnem stanju po velikosti primerljivo s kovčkom. Zelo primerno za transport in hrambo, ko ni potrebe po uporabi. Tudi teža celotnega dvigala je primerna za prenašanje saj njegova teža znaša cca.11kg. Priložena navodila.

Več informacij na 040/988-878

(po dogovoru možnost dostave)

Ostale podrobnosti Aquatec Orca:

- skupna dolžina v najnižjem položaju= 92cm

- skupna dolžina v najvišjem položaju= 65cm

- skupna višina v najvišjem položaju= 107,5cm

- dolžina sedeža= 59cm

- širina sedeža s spuščenimi stranskimi krili= 71,5cm

- širina sedeža z zloženimi stranskimi krili= 39cm

- višina sedeža v najnižjem položaju= 6cm

- višina sedeža v najvišjem položaju= 42cm

- širina hrbtnega naslona= 36cm

- širina osnovne nosilne plošče= 29,5cm


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.